6 pași pentru un loc de muncă securizat și de ce este important

A avea un loc de muncă securizat este esențial atât pentru bunurile dumneavoastră fizice, cât și pentru datele importante. De asemenea, vă menține echipa protejată împotriva intrușilor, iar rețeaua informatică este protejată de breșe. Crearea unui plan de securitate eficient va genera un mediu de lucru sigur și va crește, de asemenea, eficiența energetică a clădirii prin automatizarea iluminatului, a încălzirii sau a ventilației.

 

Există câțiva pași cheie care trebuie urmați pentru ca o companie, indiferent de mărime, să fie protejată și eficientă:

  1. Controlul și securizarea accesului în clădire – puteți folosi carduri de acces care să țină evidența celor care intră și ies. Cardurile sunt mai greu de reprodus față de cheile obișnuite. Mai mult, cardurile de identificare cu fotografie vă vor ajuta să știți cine ar trebui să fie în clădire și cine nu și astfel toate persoanele sunt identificabile în cazul în care se întâmplă ceva. De asemenea, puteți instala sistemele de încuietoare potrivite nevoilor specifice ale clădirii dumneavoastră.

*Sisteme de control al accesului, Prima

  1. Asigurați securitatea perimetrală – implementați un sistem de supraveghere care să includă alarme de intruziune, detectoare de mișcare și supraveghere video cu analiză video. Toate acestea sunt esențiale pentru a preveni orice intruziune în biroul dumneavoastră.

  1. Optimizați designul și consumul clădirii – este nevoie ca o clădire să includă elemente de siguranță combinate cu soluții de economisire a energiei: iluminatul este optimizat? Fiecare zonă este luminată în funcție de scopul său? Există zone care consumă mai multă energie decât ar trebui? O optimizare energetică adecvată poate duce la o scădere de până la 40% a consumului. De asemenea, asigurați-vă că toate intrările și ieșirile sunt vizibile și pot fi ușor de monitorizat.

 

  1. Asigurați detectarea incendiilor și a gazelor fierbinți – existența unei strategii de detectare a incendiilor și a gazelor previne producerea de accidente. Acestea fiind spuse, sistemele de stingere sunt esențiale pentru a vă proteja personalul și bunurile. Noi suntem autorizați și avem experiență în proiectarea și instalarea sistemelor de detectare a incendiilor și gazelor.

  1. Instruiți și mențineți o echipă conștientă de importanța securității – este extrem de important ca întreaga echipă să conștientizeze importanța securității fizice la locul de muncă și rolul fiecărui membru în păstrarea acesteia. Formarea regulată și procedurile clare sunt esențiale pentru a menține echipa informată și pregătită.

 

  1. Mențineți sistemele IT la zi – indiferent dacă vorbim despre securitatea fizică sau despre securitatea cibernetică, este important să vă mențineți toate sistemele, computerele și telecomunicațiile securizate și actualizate.

 

Urmând acești pași, veți oferi un mediu de lucru sigur pentru toți angajații și clienții și vă veți construi o reputație solidă de companie de încredere, conștientă de importanța securității.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin